job.serbia@minthgroup.com Republike Srpske 20, Loznica

Potpisan sporazum o saradnji sa Vladom Srbije

Predstavnici kineske kompanije Mint automotiv Jurop boravili u Loznici i sa predstavnicima Vlade Srbije i Grada Loznice potpisali Okvirni sporazum za otvaranje industrijskog proizvodnog pogona u našem gradu, koji će imati 1000 zaposlenih. Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović najavio da će kroz nekoliko nedelja početi radovi na izgradnji fabrike istakavši da će u realizaciju tog posla biti uključen i veliki broj lozničkih privrednika. 

 Kineska kompanija Mint automotiv Jurop (Minth Automotive Europe doo Loznica) otvoriće u Loznici novi proizvodni pogon iz sektora automobilske industrije koji će uposliti 1000 radnika, što je navedeno u Okvirnom sporazumu koji je  potpisan u Predsedništvu Vlade Srbije u Beogradu, a početak izgradnje fabrike predstoji nakon zaključivanja konačnog ugovora.

U ime Vlade sporazum je potpisao ministar privrede Goran Knežević, sa kineske strane to su učinili direktor Čirplan Limited kompanije (Cheerplan (HK) Limited) Čin Jong Huon i direktor Mint automotiva Čing Li Vong, a kao predstavnik grada potpisnik je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.