job.serbia@minthgroup.com Republike Srpske 20, Loznica

Minth Group – svetionik na srpskom pojasu I putu

                                                                                                             Minth Group

– Ceremonija otvaranja nove fabrike u Loznici I polaganje kamena temeljca u Šapcu

Povodom završetka  izgradnje pete fabrike, I početka rada proizvodnih pogona u Minth Automotive  Loznica,  te postavljanja kamena temeljca za nove fabrike u Šapcu , Minth Group je 10-og marta u 11 časova održala svečanu ceremoniju otvaranja fabrika.


Ceremoniji otvaranja  prisutvovali su: Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, Šef ambasade NR Kine u Srbiji-  gdin Tian Yishu, ministarka privrede Srbije- gospodja  Atanasković, najviši vrh menadzmenta BMW-a iz Nemačke, predstavnici Renault-a iz Francuske  kao I predstavnici Toyote u Evropi, predstavništvo kompanije Tesla iz Nemačke , predsedavajuca  gdja  Wei Ching Lien – predsednica Upravnog odbora Minth grupacije, kao I drugi visoki predstavnici Mintha. 

Tokom poludnevne  ceremonije, visoko rukovodstvo Mintha imao je priliku da razmeni informacije, razmisljanja I planove kako sa predsednikom RS, tako I sa kupcima, a sve u cilju I nadi da će investicija grupacije Mintha  biti Svetionik koji I vodi u brzi razvoj lanca automobilske industrije u Srbiji, pa čak I u regionu Balkana. Ovo će svakako stvoriti  novu eru razvoja automobilske industrije.

 Grupacija Minth  osnovana je 1992. godine I tada je kotirana na berzi u Hong Kongu 1. decembra 2005. (kod akcija: 0425), a sada je rangirana među 100 najboljih kompanija za auto delove u svetu, sa proizvodnim pogonima i centrima za istraživanje i razvoj širom Azije i

Evropa, Severna Amerika i drugi kontinenti. Prateći put I  tempo  kineskog Pojasa i puta, Minth Group se prvi put pojavljuje  u Srbiji 2018. godine kada  otvara svoje novo poglavlje:

Grupacija Minth  trenutno je u Srbiji  osnovala 5 fabrika, sa ukupnim ulaganjem od preko 500 miona evra, a očekuje se da će obezbediti skoro 3.000 radnih mesta, nakon što sve proizvodne linije budu završene i puštene u rad.


 Odlična preduzeća pokreću odlične gradove, a odlični gradovi vode odlične zemlje Minth je uvek bio posvećen uspostavljanju referentnog preduzeća sa pozitivnim uticajem inostranih kineskih preduzeća u Srbiji.

Uspešne kompanije pokreću uspeh grada, a uspešni gradovi vode jačanju cele države. Minth je oduvek bio posvećen I zaslužan za uspostavljanje referentnih prekookeanskih preduzeća, pa I u Srbiji sa pozitivnim uticajem iz sedišta Kine.

Na ceremoniji otvaranja fabrike, gđa  Wei Ching Lien , predsednica Upravnog odbora Minth Group, uputila je srdačnu dobrodošlicu gospodinu predsedniku, liderima vlada Kine i Srbije , menadžmentu cenjenih kupaca i dobavljača i drugim gostima. Takodje je rekla da je donošenje odluke da se investira u Srbiju bio veoma ispravan izbor kako za grupaciju tako I za Srbiju., Zahvalila se centralnoj vladi Srbije i opštinskoj vlasti Loznice na snažnoj podršci Minthu u proteklih 3 godine, kao i svim kupcima i partnerima u lancu snabdevanja za poverenju koje pružaju u Minth grupaciji.

‘’ Takodje je rekla da se nada da će svi planovi koje trenutno imaju I za koje se zalažu, pod vodjstvom predsednika Vučića kao srspkog tima zaposlenih doprineti uveliko razvoju Srbije’’, rekla je gdja Wei.

Gospodin Tian Yinshu, šef Ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji, čestitao je otvaranje fabrike i rekao da je ovo još jedno  dostignuće ulaganja kineskih preduzeća u Srbiju, koje u potpunosti pokazuje volju Kine i Srbije da unaprede prijateljsku saradnju. Podstiče se lokalno zapošljavanje koje doprinosi ukupnom ekonomskom razvoju Srbije . Kineska strana  visoko ceni aktivno učešće Srbije u zajedničkoj izgradnji „Pojasa i puta” i saradnje Kine i CIE, te je spremna  da nastavi da podstiče više kineskih preduzeća da ulažu u Srbiju na principu uzajamne koristi i pobede. -dobiti rezultate, kako bi se kontinuirano poboljšavalo blagostanje dva naroda.

Na kraju, predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić je rekao: Loznica je dugo bila pred dilemom gašenja ovdašnjih preduzeća i nezaposlenosti velikog broja radnika, a izgledi za oporavak privrede bili su mračni. Kineski partneri ne samo da će otvoriti veliki broj lokalnih radnih mesta, već će doneti viziju boljeg života, na čemu želim da se zahvalim predsedniku Si Đinpingu i svim kineskim partnerima koji su odavno posvećeni unapređenju srpsko-kineskog prijateljstva.

Trenutna međunarodna situacija je teška i komplikovana, ali sa kim god da se suočim, nikada neću bežati da govorim o dubokom prijateljstvu Srbije i Kine, verujte da će Srbija uvek biti prijatelj od poverenje NR Kini.